Beneficiile merelor uscate pentru sănătate




Merele uscate
 sunt preferatele multora datorită gustului lor deosebit. Partea frumoasă este însă că acestea nu sunt doar gustoase, ci sunt și sănătoase - aducând o mulțime de beneficii celor care le consumă.
Merele conțin antioxidanți puternici (quercetina, Vitamina C) și fibre alimentare (pectina), dar și vitamine din grupul B-urilor, potasiu si mangan. Consumul regulat de mere protejează: sănătatea cerebrală (quercetina protejează împotriva degenerării neuronilor, reducând riscul de Alzheimer și de accident vascular cerebral trombotic), sănătatea inimii (consumul zilnic de mere scade cu 23% nivelul de colesterol rău/LDC, în doar 6 luni, în cazul femeilor în vârstă).
Iată ce beneficii pentru sănătate mai aduc merele uscate:
Potasiu
Atât merele proaspete, cât şi cele uscate sunt o sursă bună de potasiu, mineral ce nu este afectat de prelucrarea termică. Potasiul contribuie la menţinerea elasticităţii ţesuturilor, vindecarea leziunilor, buna funcţionare 
a ficatului şi reglarea activităţii intestinale. Asigurându-ţi doza zilnică de potasiu, poţi preveni afecţiuni precum diabetul zaharat, artrita şi bolile renale.
Fibre
Fibrele insolubile care se găsesc în coaja merelor asigură o bună digestie, înlesnind mişcările intestinului. 
Flavonoizi
La fel ca majoritatea fructelor, şi merele conţin cantităţi însemnate de flavonoizi,  antioxidanți care pot reduce riscul de boli cardiovasculare, cancer şi alte afecţiuni cronice.