Beneficiile caiselor uscate pentru sănătateAsocierea ciocolatei noastre negre premium cu bogăția celor mai bune caise creează un răsfăț care este dus la un nivel cu totul nou - un răsfăț care este nu doar delicios, dar și foarte sănătos. Dulce și acidulată, surprinzătoare și subtilă, această creație va fi cu siguranță una dintre preferatele iubitorilor de fructe în ciocolată! Caisele uscate sunt una dintre cele mai sănătoase opțiuni când vine vorba de fructe uscate.
Beneficiile caiselor uscate includ vitamina C, vitamina A beta-caroten, fier și potasiu. Acestea servesc ca o gustare grozavă și ușor de împachetat pentru călătorii rutiere și diverse activități în aer liber, atunci când trebuie să vă alimentați cu aportul de calorii. Acesta este, de asemenea, principalul motiv pentru care majoritatea oamenilor preferă caise uscate celor proaspete.
Sursa buna de vitamina A
Caisele uscate sunt o sursă bună de vitamina A. Funcția dumneavoastră imunitară, sănătatea reproductivă și vederea necesită niveluri adecvate de vitamina A, care susține și producția de celule în inimă, plămâni și rinichi. Vitamina A este considerată un antioxidant care ajută la protejarea celulelor și la eliminarea radicalilor liberi din organism.
Vitamina C + antioxidanti
Caisele uscate conțin vitamina C, care este importantă pentru dinți și oase, piele, țesuturi conjunctive, ajută la absorbția fierului și protejează împotriva răcelii și gripei. Potrivit articolelor publicate în „Food Chemistry” în iunie 2003 și „European Food Research and Technology” în ianuarie 2009, caisele uscate sunt bogate în antioxidanți numiți polifenoli. Acești compuși reduc stresul oxidativ din organism și pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli. Caisele uscate conțin cantități mari de pectină sau fibre solubile, care pot ajuta la scăderea colesterolului, la îmbunătățirea digestiei și a metabolismului.
Minerale și fibre
Caisele uscate au o cantitate bună de potasiu, care sunt un element esențial ce joacă roluri vitale în organism, cum ar fi îmbunătățirea metabolismului și a funcțiilor țesuturilor, organelor și altor celule ale corpului. Potasiul este important pentru activitatea electrică a inimii, construirea mușchilor și creșterea normală a corpului. Este necesar pentru a regla nivelul de acid din organism, precum și pentru a ajuta sinteza proteinelor. Caisele uscate sunt bogate în calciu și oferă, de asemenea, o sursă bună de vitamina K, care susține și ajută calciul în îndeplinirea funcțiilor precum menținerea oaselor, dinților și cartilajelor sănătoase.