Beneficiile prunelor uscate pentru sănătateÎn această creație specială cu fructe în ciocolată, o ducem într-o altă dimensiune, adunând aromele incredibile de ciocolată neagră premium și prune uscate perfect coapte. Vei descoperi de ce au fost făcute unul pentru celălalt, în timp ce faci o alegere sănătoasă pentru tine!
Prunele au propriul gust unic și beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Prunele au un gust dulce consistent, satisfăcător, fără zahăr adăugat. Ele pot ajuta la depășirea deficitului de nutrienți necesari. Un studiu din 2005 din Journal of the American College of Nutrition a arătat că antioxidanții din prune uscate sunt de două ori mai puternici decât cei din fructele proaspete.
Cel mai prietenos fruct cu oasele
Prunele promovează oasele sănătoase. Sunt bogate în compuși fenolici, care pot inhiba resorbția osoasă și pot stimula formarea osoasă, precum și funcționa ca antioxidanți. Profesorul și directorul Centrului de Cercetare în Nutriție de la Universitatea de Stat din Florida a spus: „Prunele sunt cel mai prietenos fruct pe care l-am văzut în decenii. Sunt soluția naturii pentru menținerea sănătății bune a oaselor”. El a adăugat că prunele din California conțin mulți compuși și nutrienți care funcționează sinergic, cum ar fi vitamina K, potasiul, cuprul și borul. Acestea lucrează împreună pentru a preveni pierderea mineralelor osoase, care poate duce la osteoporoză.
Sursa buna de vitamina A
Din punct de vedere nutrițional, prunele se remarcă ca fiind o sursă neobișnuit de bună de vitamina A, ceea ce le face o alegere bună pentru sănătatea ochilor – vitamina A favorizează vederea bună pe timp de noapte și protejează corneea. Vitamina A din acest fruct este de asemenea utilă pentru sistemul imunitar în general. Mâncați prune uscate pentru a vă satisface nevoile zilnice de vitamina K, care este importantă pentru coagularea normală a sângelui.
Bogat în fibre
Prunele sunt bogate în fibre solubile și insolubile. Fibrele insolubile promovează sănătatea digestivă, care este vitală pentru sănătatea generală și prevenirea bolilor. Fibrele solubile reduc nivelul de colesterol din sânge, promovând astfel sănătatea inimii. Conținutul ridicat de potasiu din prune uscate ajută la normalizarea tensiunii arteriale, pentru a asigura funcționarea corectă a inimii și transmiterea impulsurilor nervoase în întregul corp.